'Slimste speler van Nederland': 'Wil nog wel een keer naar het buitenland gaan'

'Slimste speler van Nederland': 'Wil nog wel een keer naar het buitenland gaan'

14-05-2016 14:17
4

Wout Brama verwacht dat hij ook komend seizoen onder contract staat bij PEC Zwolle. De controlerende middenvelder heeft het naar eigen zeggen prima naar zijn zin in Overijssel. 

"Het is fijn werken met de selectie en de trainers, de sfeer van de club is perfect. Ik heb nog altijd wel een wens, maar je kunt het niet plannen", vertelt de 29-jarige rechtspoot in gesprek met de Stentor. "Komend jaar sta ik hier nog onder contract, we zien wel wat er gebeurt."

Brama sleepte onlangs de prijs voor Slimste Speler van de Eredivisie in de wacht, een wedstrijd die georganiseerd werd door Metro. Zijn gogme kwam eerder deze week van pas tegen FC Utrecht, dat met een voor PEC verrassende tactiek aantrad.  "Die quiz ging over algemene kennis, maar ik ben ook wel veel met tactiek bezig. Je moet tegen vijf verdedigers toch anders druk zetten."

"Dat vraagt veel van de achterste lijn, maar ook van mij. Het is mooi daarover na te denken en te proberen de organisatie goed neer te zetten. Dat is wel gelukt, want ook Utrecht heeft nauwelijks kansen gehad." Zondag speelt PEC in stadion Galgenwaard de returnwedstrijd tegen Utrecht.