Verhuurde PSV'er wil elders vastigheid: Eindelijk drie of vier jaar blijven

Verhuurde PSV'er wil elders vastigheid: "Eindelijk drie of vier jaar blijven"

14-05-2016 21:05
3

Het contract van Marcel Ritzmaier bij PSV loopt nog tot medio 2018, maar de kans dat de Oostenrijker na de zomer nog voor PSV speelt is nihil. De middenvelder werd eerder al verhuurd, eerst aan SC Cambuur en afgelopen seizoen aan NEC Nijmegen. 

"Waarom ik verhuurd ben geweest aan NEC? In Eindhoven had ik geen uitzicht op speeltijd", vertelt Ritzmaier aan LAOLA1. "Voor mij was het duidelijk dat ik moest vertrekken om te spelen. Ernest Faber, de trainer van NEC, kende me van mijn periode bij PSV. Zo kwam ik bij NEC uit." Bij NEC speelde Ritzmaier weinig duels. "Ik deed mijn best, maar Faber kiest uiteindelijk. Ik heb nog steeds een goede relatie met hem, maar waarom ik minder speel, is voor mij een raadsel."

De huurovereenkomst loopt op 30 juni 2016 af. "Tenzij een club zich meldt, sluit ik in de voorbereiding opnieuw aan bij PSV. Maar ik hoop dat mijn situatie voor de zomervakantie opgehelderd is, dan weet ik hoe het gaat. Of ik bij PSV wil blijven? Dat hangt af van de spelers die naar PSV komen. Maar ik zou blij zijn als ik elders kan spelen. Ik heb nog een contract voor twee jaar, verhuren is niet elke keer een optie."

"Voor mij is het beter als ik ga en me bij een nieuwe club voor een aantal jaar kan vestigen. De verhuurperiode bij NEC was niet gemakkelijk. Een nieuwe omgeving, andere mensen. Maar dat is al tijden zo. Ik hoop ook dat ik nu eindelijk drie, vier jaar bij één club kan blijven. Of nóg een jaar NEC ook een optie is? Dat hangt van het team, de trainer en de omgeving af. Dat is belangrijk, maar ik sta overal voor open. Ik weet nog niets over eventuele interesse."