Ajax verklaart keuze voor China: Die zaken komen deze week bij elkaar

Ajax verklaart keuze voor China: "Die zaken komen deze week bij elkaar"

17-05-2016 16:36
12

Ajax is voor een commerciële trip in China. De Amsterdamse selectie speelt onder meer een oefenwedstrijd en traint een aantal keer. Echter staan er ook meerdere commerciële activiteiten op het programma. 

Algemeen directeur Edwin van der Sar geeft uitleg over het belang van de trip voor Ajax. "China is een goede markt voor ons. Vier van onze veertien sponsoren (CST, Huawei, Le Sports en Sengled) komen hier vandaan. Het geeft aan hoe belangrijk het land voor Ajax is", begint Van der Sar op de website van Ajax. "Er liggen hier veel commerciële mogelijkheden. Daarnaast is het voetbal in China in ontwikkeling. Die zaken komen deze week bij elkaar."

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Manchester United reist Ajax niet aan het begin van het seizoen af naar Azië. "Het sportieve aspect is voor ons het belangrijkste. We kiezen altijd voor een zo goed mogelijke voorbereiding zodat onze selectie optimaal aan de start verschijnt. Na onze goede ervaring met de trip na afloop van het seizoen 2013-2014 door Indonesië bevalt het moment ons nu opnieuw goed. Het is bovendien prettig dat de internationals kunnen blijven trainen richting de interlands die binnenkort nog op het programma staan."