Van der Sar hoopt op toezegging van spelers: Met waar mogelijk een versterking

Van der Sar hoopt op toezegging van spelers: "Met waar mogelijk een versterking"

18-05-2016 07:10
41

Edwin van der Sar vindt dat Ajax ten alle tijden in de Champions League thuishoort. De directeur marketing van de Amsterdammers heeft het mislopen van de landstitel, en dus directe plaatsing voor het miljoenenbal, nog niet helemaal verwerkt. 'Sar' erkent de problemen die Ajax op Europees gebied heeft.

"De afgelopen jaren hebben we in Europa absoluut ondermaats gepresteerd. Dat is frustrerend", vertelt Van der Sar aan Voetbal International. "Vooral de uitschakeling door Rapid Wien in de voorronde van de Champions League was een enorme klap. Ik zie nóg voor me hoe tijdens de rust in Wenen, bij een 2-0 voorsprong, om me heen op de tribune de duimpjes omhoog gingen. Het werd alsnog 2-2 en in Amsterdam verloren we zelfs (2-3, red.)."

Van der Sar baalt dat Ajax nu verplicht is tot het spelen van voorrondes voor het eventuele miljoenenbal. "We vinden allemaal dat Ajax in de Champions League thuishoort. Nu moeten we opnieuw de voorronde in, helaas", aldus de voormalig keeper, die weet waar het aan schort. "De meest succesvolle ploegen in Europa zijn al een tijdje bij elkaar. Daar zie je een mix van ervaring, hardheid, gogme en talent."

Van der Sar hoopt dat bepalende spelers ook komend seizoen bij Ajax willen blijven. "Kijk naar de stabiliteit van spelers als Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen. Naar dat niveau kunnen de wat jongere spelers óók toegroeien als ze blijven. Het streven is dus om de belangrijke spelers binnenboord te houden. Met waar mogelijk een versterking."