De Boer neemt afscheid van Ajax met zege in China; Tete pakt rood

18-05-2016 16:22
5

Ajax heeft het allerlaatste duel onder leiding van trainer Frank de Boer gewonnen. In China werd het lokale Liaoning Whowin FC met 2-0 verslagen door een treffer van Joël Veltman en een eigen doelpunt aan Chinese zijde.

Ondanks het feit dat de wedstrijd nergens meer om ging, startte De Boer in zijn laatste wedstrijd met de sterkste elf spelers die hij tot zijn beschikking had. Dat hield in dat Jasper Cillessen het doel verdedigde, terwijl de achterhoede van rechts naar links bestond uit Kenny Tete, Veltman, Nick Viergever en Jaïro Riedewald. Mike van der Hoorn en Mitchell Dijks - het laatste halfjaar vrijwel altijd basisspeler - begonnen op de bank.

Met Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Nemanja Gudelj als middenvelders en met Anwar El Ghazi, Amin Younes en Lasse Schöne in de voorhoede kwam Ajax na achttien minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Veltman, teruggekeerd naar zijn vaste positie als centrale verdediger, kopte een corner van dichtbij binnen. Tete kon na veertig minuten inrukken. De vleugelverdediger kreeg zijn tweede gele kaart voor een harde tackle.

Net als in de eerste helft had Ajax ook in het tweede bedrijf van de wedstrijd een overwicht, maar de nummer twee van de Eredivisie moest lang wachten alvorens de voorsprong werd verdubbeld. Een voorzet van invaller Donny van de Beek werd door andere invaller Van der Hoorn binnengewerkt. Dat deed de verdediger via het been van een Chinees.