Cerny krijgt Ajax-hooligans achter zich aan: Op de deur stond: hoe kon je?

Cerny krijgt Ajax-hooligans achter zich aan: "Op de deur stond: hoe kon je?"

20-05-2016 15:58
66

De opmars van Vaclav Cerny kwam bijna twee weken geleden met een klap tot stilstand, in de verloren kampioenswedstrijd van Ajax tegen De Graafschap. Bij een 0-1 voorsprong miste hij voor open doel. Dat is het talent niet in dank afgenomen.

De deur van Cerny werd in de week na het debacle in Doetinchem beklad door Ajax-supporters, zo vertelt het achttienjarige talent aan het Tsjechische Sport. "Na de wedstrijd werd ik thuis afgezet door de club. In een taxi, samen met teamgenoten. Ik had brieven op de deurmat liggen en mijn deur was beklad", onthult hij.

"De brieven waren gericht aan mij, met als boodschap dat ze dit nog lang zouden onthouden", vervolgt Cerny. "Ze weten natuurlijk waar ik woon. Op de deur stond: hoe kon je?. En mijn naam. Een buurman heeft het uiteindelijk weggehaald. Het was zeker weten het werk van Ajax-hooligans."

Cerny laat zich naar eigen zeggen niet kisten, al beleefde hij na het dramatische bezoek aan De Vijverberg ook ongemakkelijke momenten. "We moesten ongeveer anderhalf uur wachten tot we weg konden bij het stadion, omdat een groep mensen ons op stond te wachten. We waren bang dat er iets zou gebeuren als we er langs probeerden te rijden."