Milik ging met verkeerde mensen om: Ik werd niet dronken en rookte geen wiet...

Milik ging met verkeerde mensen om: "Ik werd niet dronken en rookte geen wiet..."

20-05-2016 17:12
4

Arek Milik maakt dit seizoen indruk in de spits bij Ajax, maar de Pool twijfelde zelf lange tijd aan zichzelf. In gesprek met het Poolse Przeglad Sportowy is de aanvaller openhartig over zijn moeilijke jeugd.

Milik gaat in op de slechte omgeving waarin hij als kind opgroeide. "Mensen lachen er weleens om, maar het is waar. Voordat ik begon met hard trainen, ging het de verkeerde kant op. Ik werd niet dronken en rookte ook geen wiet, maar ik ging met de verkeerde mensen om. We deden ook aan diefstal."

"Ik weet niet wat er gebeurd was als dit nog een aantal jaar zo zou doorgaan. Gelukkig kwam ik bij de club Rozwój Katowice, de bal heeft mijn leven gered. Ik ben erg blij dat het lot me bij Slawomir Mogilany (zijn oude jeugdtrainer, red.) bracht."

De aanvaller ging ook in op de rol die zijn vader - die het huis verliet toen Milik zes jaar oud was - speelde in zijn leven. "Zijn relatie met mijn moeder was slecht. Dat kwam door zijn alcoholproblemen. Ik schaam niet voor de dingen die er gebeurd zijn in mijn leven", aldus de Ajacied.