Champions League: Ajax kan in pot 3 terechtkomen, PSV valt dan in pot 4

Champions League: Ajax kan in pot 3 terechtkomen, PSV valt dan in pot 4

23-05-2016 11:17
95

Als Ajax erin slaagt om zich via de kwalificatieroute van de Champions League te plaatsen voor het kampioenenbal, komt het bij de loting voor de groepsfase in pot 3, terwijl landskampioen PSV een pot lager terechtkomt.

Dat berekende het Algemeen Dagblad. De krant meldt dat inmiddels 22 van de 32 deelnemers aan de Champions League van volgend seizoen bekend zijn. Als de hoogst geklasseerde ploegen op de UEFA-coëfficiëntenlijst zich in de voorronde van het kampioenenbal handhaven, valt PSV net in de laagste pot.

Ajax moet eerst de derde voorronde en play-offs zien te overleven. De Amsterdammers zijn in beide ronden geplaatst en ontlopen daardoor de sterkste tegenstanders zoals Shakhtar Donetsk, Anderlecht en Fenerbahçe. Eventuele tegenstanders zijn Steaua Boekarest, AS Monaco, FC Rostov en Young Boys. De nummer twee uit de Griekse competitie komt nog in dit rijtje terecht.

Als Ajax die eerste ronde overleeft, heeft het écht wat aan de geplaatste status. Dan worden immers Manchester City, FC Porto en bijvoorbeeld Villarreal ontlopen. Evengoed blijven met Borussia Mönchengladbach en AS Roma lastige tegenstanders mogelijk. Volgens het AD zijn Anderlecht of Sparta Praag de meest gunstige tegenstanders in die ronde.

Bij de loting voor de daaropvolgende groepsfase komt PSV alleen in pot 4 terecht als Manchester City, FC Porto, Shakhtar Donetsk, Olympiakos, Villarreal en Ajax de voorronden overleven. Als dat niet het geval is, stijgen de Eindhovenaren naar pot 3.