Dit was de ochtend: Ajax wijst eerste bod af, Boëtius haalt uit

Dit was de ochtend: Ajax wijst eerste bod af, Boëtius haalt uit

23-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Boëtius haalt uit
Jean Paul Boëtius heeft hard uitgehaald naar de Feyenoord-directie. De voormalige aanvaller van de Rotterdammers speelt nu voor FC Basel, omdat hij bij Feyenoord onvoldoende waardering voelde en het idee had dat er geen plan voor hem was. Boëtius heeft meerdere gesprekken gehad in Rotterdam. (de Volkskrant)

Ajax-schaakspel is begonnen
Ajax heeft het eerste bod van SS Lazio op Arek Milik afgewezen. De Italiaanse club kwam naar verluidt met een bedrag van vijftien miljoen euro exclusief bonussen aanzetten, maar Lazio kreeg nul op het rekest. Directeur voetbalzaken Marc Overmars denkt dat Milik meer waard is. (La Gazzetta dello Sport)

Ibrahimovic-deal wordt voor start EK beklonken
Zlatan Ibrahimovic moet de eerste versterking van José Mourinho worden na zijn aanstelling als manager van Manchester United. Naar verluidt staat de Zweed welwillend tegenover een transfer naar United. Het lijkt een kwestie van tijd alvorens Ibrahimovic aan zijn eerste Premier League avontuur begint. (L'Equippe)

Heracles pakt door en kondigt versterkingen aan
Voorheen kon Heracles Almelo alleen via de Playstation Europa in, maar de droom om écht Europees voetbal te spelen is zondagmiddag uitgekomen. Voorzitter Jan Smit belooft nu nóg meer spektakel en kondigt tevens aan twee nieuwe versterkingen binnen te gaan halen. Smit heeft vertrouwen in het Europese avontuur van Heracles. (De Telegraaf)

Ajax kan in pot 3 terechtkomen, PSV valt dan in pot 4
Als Ajax erin slaagt om zich via de kwalificatieroute van de Champions League te plaatsen voor het kampioenenbal, komt het bij de loting voor de groepsfase in pot 3, terwijl landskampioen PSV een pot lager terechtkomt. Als een aantal teams de voorrondes niet overleeft, komt PSV echter ook in pot 3. (Algemeen Dagblad)