'Bosz-erfenis voor anderhalf miljoen per jaar ingevuld door oud-Ajax-spits'

'Bosz-erfenis voor anderhalf miljoen per jaar ingevuld door oud-Ajax-spits'

24-05-2016 23:36
4

Maccabi Tel Aviv lijkt zich geen zorgen te hoeven maken na het vertrek van Peter Bosz naar Ajax. Shota Arveladze, nota bene oud-Ajacied, staat in de startblokken om het stokje over te nemen.

In Israël en Turkije klinken dinsdagavond geluiden dat Arveladze de favoriet van technisch directeur Jordi Cruijff is om Bosz op korte termijn op te volgen. De Georgiër is clubloos na zijn vertrek bij Trabzonspor eerder dit jaar. In de tussentijd kluste hij wel bij in Azerbeidzjan.

Maccabi Tel Aviv zou hem echter kunnen verleiden tot een terugkeer in het trainersvak. Arveladze kan volgens Turkse en Israëlische media een contract tegen een salaris van anderhalf miljoen euro per jaar ondertekenen. Als hij Maccabi volgend seizoen prijzen bezorgt, wordt Arveladze extra beloond.

Het winnen van prijzen lukte Bosz niet in Israël. De trainer liep zowel de landstitel als de beker op een haar na mis. Arveladze begon na zijn actieve loopbaan als assistent-trainer bij AZ en stond vervolgens op eigen benen – met wisselend succes – bij drie Turkse clubs: Kayserispor, Kasimpasa en Trabzonspor.