Update: Bosvelt weer op vrije voeten, onderzoek loopt nog

Update: Bosvelt weer op vrije voeten, onderzoek loopt nog

25-05-2016 18:58
11

Paul Bosvelt is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden voor openlijke geweldpleging en verzet bij aanhouding. De assistent-trainer van Jong Oranje wordt verdacht van mishandeling van beveiligers of medewerkers van club St. Tropez aan de Brink in Deventer.

Dat meldt De Stentor. Bosvelt wordt samen met een 47-jarige vriend verdacht van de geweldplegingen. In St. Tropez was maandagavond de afterparty van Go Ahead Eagles aan de gang na de promotie naar de Eredivisie. Bosvelt en zijn vriend wilden naar binnen, maar werden geweigerd. Een handgemeen ontstond vervolgens, waarbij beveiligers van het bedrijf Rosec gewond raakten.

Bosvelt en zijn vriend werden ter plekke aangehouden. Bij die arrestatie zou de assistent-bondscoach van Jong Oranje zich verzet hebben. De twee zitten tot zeker woensdagochtend in de cel, meldt de regionale krant.

"Erg vervelend dat het gebeurd is", zegt voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles, de club waar Bosvelt als speler en assistent-trainer actief was. "Ik heb gehoord dat het incident heeft plaatsgevonden, al ken ik de details niet. Paul is ook heel regelmatig in de businessclub aanwezig. Ik kan me niet voorstellen dat hem de toegang tot het feest is geweigerd, omdat hij niet uitgenodigd zou zijn. Wat ik begrijp ging het om het tijdstip waarop ze naar binnen wilden."

Update 18.58: Paul Bosvelt staat weer op vrije voeten. De assistent-trainer van Go Ahead en assistent-bondscoach van Jong Oranje is woensdag weer vrijgelaten door de politie, nadat hij in de nacht van maandag op dinsdag werd gearresteerd op verdenking van mishandeling. Het onderzoek loopt nog.