De Boer maakt zich zorgen: 'Mourinho denkt dan: ik heb een ervaren jongen nodig'

De Boer maakt zich zorgen: 'Mourinho denkt dan: ik heb een ervaren jongen nodig'

25-05-2016 09:08
8

Ronald de Boer is niet voor de volle honderd procent overtuigd dat José Mourinho de perfecte kandidaat is om de ontslagen Louis van Gaal op te volgen bij Manchester United. De Boer spreekt zijn zorg uit over de spelersvoorkeur van de Portugese manager.

"Als de directie meteen resultaten wil zien, is hij de juiste man", zegt hij in gesprek met The Guardian. "Hij kan een team vormen en direct voor resultaten gaan. Hij is net als Van Gaal een workaholic. Het spel is niet altijd even mooi, maar hij weet wel hoe hij moet winnen."

"Het enige waar ik mij zorgen om maak is de jeugdopleiding", vervolgt De Boer. "Mensen zien graag de eigen jeugd doorbreken en dát is het risico dat je neemt als je Mourinho aanstelt. Mourinho gaat voor ervaren spelers die er direct staan. De jonge spelers maken wellicht minder kans."

Een van die talenten waar De Boer zich zorgen om maakt is Marcus Rashford. De achttienjarige aanvaller brak onder Van Gaal door. "Misschien denkt Mourinho: 'oke, Rashford is goed. Maar ik heb ook een ervaren jongen in zijn buurt nodig.'" Volgens De Boer gaat Memphis Depay hoge ogen gooien onder Mourinho. "Hij gaat een kans krijgen. Dan moet hij hem wel pakken natuurlijk."