Atlético te hoog gegrepen voor Janssen: 'Higuain of die jongen met lang haar'

Atlético te hoog gegrepen voor Janssen: 'Higuain of die jongen met lang haar'

25-05-2016 17:00
40

Vincent Janssen staat in de belangstelling van een groot aantal Europese topclubs, waaronder Atlético Madrid. Sierd de Vos ziet een transfer van de AZ-spits naar de Champions League-finalist echter niet gebeuren.

Ruben Winkels
AMSTERDAM

De 21-jarige Janssen maakte afgelopen seizoen veel indruk in zijn debuutseizoen bij AZ, kroonde zich tot Eredivisie-topscorer (27 doelpunten) én debuteerde in het Nederlands elftal. De stap naar de absolute top en zéker naar Atlético komt echter nog te vroeg voor de spits, denkt De Vos.

"Ik moet altijd lachen om die berichten, dat Janssen op een lijstje zou staan bij Atlético", reageert El Sierd tegenover VoetbalPrimeur. "De competitie in Spanje is zó veel intenser dan die in Nederland. De trainingen zijn bijvoorbeeld veel zwaarder. En Atlético speelt gewoon dertig weken achter elkaar elke woensdag en zaterdag. Ik geloof er helemaal niets van. Vincent Janssen op lijstje Atlético..."

De Vos, aanstaande zaterdag commentator bij Ziggo tijdens de Champions League-finale tussen Atlético en Real Madrid, verwacht dat de nummer drie van de Primera División hoger mikt, mits clubtopscorer Antoine Griezmann in de zomer verkast.

"Als Griezmann weggehaald wordt, dan gaan ze voor die Uruguayaanse jongen met dat lange haar. Edinson Cavani. Of Gonzalo Higuain. Ze willen een spits die door de wol geverfd is, van wie ze zeker weten dat die het niveau aankan. Janssen is natuurlijk nog wel steeds groeiende en je weet niet waar het ophoudt. Misschien wordt hij wel heel goed. Maar op dit moment is hij nog niet geschikt voor Atlético", besluit De Vos tegenover deze website.

Meer: Janssen gewild: ook Atlético in beeld, miljoenen lonken bij Wolfsburg