Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Vitesse

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Vitesse

27-05-2016 10:30
2

Het seizoen zit erop en alle clubs hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die een aflopend contract hebben. Vandaag de beurt aan Vitesse. Onderstaand de transfervrije spelers van de nummer negen van de Eredivisie.

Piet Velthuizen
Met een onderbreking van één seizoen speelt Piet Velthuizen al vanaf 2006 voor Vitesse. Vorig jaar verloor Velthuizen zijn plek onder de lat aan collega-keeper Eloy Room. Velthuizen heeft laten weten naar een club te willen verkassen waar hij meer kans heeft op speelminuten.

Denys Oliynyk
Denys Olinyk komt sinds de zomer van 2014 uit voor Vitesse. De 28-jarige aanvaller kwam in twee jaar tijd tot 44 Eredivisiewedstrijden voor de Arnhemse club.

Aflopende huurcontracten:
Lewis Baker
Vitesse huurde Lewis Baker het afgelopen seizoen van Chelsea. De middenvelder heeft aangetoond een vaste waarde te zijn voor dit Vitesse. Baker zelf heeft aangegeven dat hij best nog een jaar zou willen blijven. Dat is echter afhankelijk van de plannen van Chelsea.

Danilo Pantic
Danilo Pantic kwam niet verder dan tien wedstrijden voor Vitesse. De huurling van Chelsea kondigde begin maart al aan dat hij zo snel mogelijk terug wilde keren naar Londen wegens gebrek aan speeltijd.

Nathan
Nathan speelde dit seizoen 18 wedstrijden voor Vitesse. In april raakte de aanvaller geblesseerd aan zijn rug wat voor hem einde seizoen betekende. De huurling heeft nog een contract tot de zomer van 2020 bij Chelsea.

Isaiah Brown
Ook Isaiah Brown werd dit seizoen gehuurd van Chelsea. De Engelsman met Jamaicaanse roots speelde dit seizoen 22 wedstrijden voor Vitesse. De aanvaller heeft zelf aangegeven terug te willen keren bij Chelsea.

Dominic Solanke
De laatste Chelsea-huurling die gaat vertrekken is Dominic Solanke. De spits kwam tot zeven competitiedoelpunten voor Vitesse. Dit seizoen zijn er flink wat contractperikelen bij zijn eigenlijke broodheer Chelsea. Solanke wil zijn contract alleen verlengen als hij 3,3 miljoen euro per jaar gaat verdienen en een kans in de hoofdmacht van Chelsea krijgt.