Tete kreeg schrik van zijn leven: 'Mijn vader heeft voor zijn leven gevochten'

Tete kreeg schrik van zijn leven: 'Mijn vader heeft voor zijn leven gevochten'

27-05-2016 07:08
1

Kenny Tete bereidt zich deze week met het Nederlands elftal voor op de komende oefenduels, maar met zijn gedachten zit hij in Nederland. De vader van de rechtsback kreeg onlangs een beroerte.

"Gelukkig gaat het nu al iets beter, maar Miguel heeft voor zijn leven gevochten en vecht nu voor zijn herstel", zegt Tete in De Telegraaf. Ondanks het leed dat de familie Tete trof, twijfelde de Ajacied geen moment of hij met Oranje moest afreizen naar het Portugese Lagos. "Ik ben blij dat de bondscoach me heeft opgeroepen, want daar spreekt veel vertrouwen uit. En ik weet dat mijn aanwezigheid hier een boost is voor papa."

De tweevoudig international kreeg zo'n vijf weken geleden een belletje van zijn familie. "Als je hoort dat er iets met je vader aan de hand is, schrik je je echt kapot. Natuurlijk ben ik gelijk naar hem toegegaan en dan schrik je nóg meer. Je verwacht het gewoon niet bij zo’n beer van een vent. Het is een zware klap, maar we hebben veel contact. Het is moeilijk te zeggen of hij volledig herstelt. Hij moet gewoon vechten en zorgen dat hij er weer helemaal bovenop komt."

Voor Tete was het al met al een bewogen seizoen. "Goed begonnen bij Ajax, geselecteerd voor Oranje, gedebuteerd, geblesseerd geraakt aan mijn enkel, geopereerd, sterk teruggekomen en net het kampioenschap gemist. En dan de situatie van papa als absoluut dieptepunt. Het zal me allemaal mentaal veel sterker maken en dat hoop ik mee te nemen naar volgend seizoen. Maar het allerbelangrijkste, eigenlijk het enige dat telt, is dat mijn vader zo goed mogelijk herstelt."