In het kort: Ajax oefent tegen Belgen, Willem II stuurt weer trainer weg

In het kort: Ajax oefent tegen Belgen, Willem II stuurt weer trainer weg

27-05-2016 19:20
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax tegen Belgen
Ajax heeft in juli een oefenduel gepland. Op 16 juli komt het Belgische AA Gent naar Nieuwleusen, waar de Amsterdammers de Champions League-deelnemer van dit seizoen ontvangen. In de periode van de oefenwedstrijd bivakkeert de ploeg van kersverse trainer Peter Bosz in De Lutte, waar Ajax traditioneel in de voorbereiding een aantal dagen verblijft.

Tweede man Willem II weg
Willem II heeft ook techniektrainer Arno Arts weggestuurd. Hij moet wijken nadat eerder Adrie Bogers al werd weggestuurd. Bij de Tilburgers komt Erwin van de Looi aan het roer, die aanvankelijk wel met Bogers wilde werken. Maar daar kwam hij volgens Omroep Brabant op terug. Van de Looi lijkt nu zijn eigen staf samen te kunnen stellen.

Groningen bindt jeugdspelers
FC Groningen heeft vrijdag zaken gedaan met jeugdspelers Glenn Bijl, Roland Baas, Kasper Oldenberburger en Robbert de Vos. Bijl, Baas en Oldenburgers hebben een eenjarig contract getekend met een optie voor nog een seizoen. De Vos tekent voor twee jaar met een optie voor nog een jaar. Dat heeft de Trots van het Noorden via de officiële kanalen bekendgemaakt.

Sparta verlengt met middenvelder
Paco van Moorsel gaat met Sparta Rotterdam de Eredivisie in. De 26-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd. "Natuurlijk was het hoogtepunt het kampioenschap van de Jupiler League. Maar als ik verder kijk naar mijn ontwikkeling heb ik het afgelopen jaar een paar grote stappen gemaakt", zegt Van Moorsel op de website van Sparta

Wolfsburg heeft derde aanwinst binnen
Na Daniel Didavi en Josip Brekalo heeft VfL Wolfsburg weer zaken gedaan op de transfermarkt. De 22-jarige middenvelder Yannick Gerhardt komt over van FC Köln. Bij Wolfsburg tekent hij een vijfjarig contract. "Yannick heeft veel potentie. Hij kan bovendien op meerdere posities uit de voeten", zegt technisch directeur Klaus Allofs op de website van Wolfsburg over de Duitse jeugdinternational.

Malaga heeft nieuwe trainer
Juande Ramos gaat in het nieuwe seizoen aan de slag als trainer van Malaga. Hij heeft een driejarig contract getekend. Daarmee keert de Spanjaard terug op de plek waar hij in het seizoen 2003/04 ook werkzaam was. Ramos was eerder ook trainer bij onder meer Real Madrid, Tottenham Hotspur en CSKA Moskou. Met Sevilla was Ramos succesvol door twee keer beslag te leggen op de UEFA Cup.