'Cambuur heeft aanwinst nummer drie op het oog: Excelsior-flop het doelwit'

'Cambuur heeft aanwinst nummer drie op het oog: Excelsior-flop het doelwit'

27-05-2016 20:33
30

De SC Cambuur-selectie van komend seizoen begint vorm te krijgen. Na het aantrekken van Jordy van Deelen en Raymond Gyasi hoopt de Eredivisie-degradant nu ook Tom Overtoom vast te leggen. 

RTV Drenthe meldt dat deze week. Overtoom is transfervrij op te pikken, aangezien zijn contract bij Excelsior op 1 juli afloopt. De 25-jarige middenvelder tekende afgelopen zomer een éénjarig contract in Rotterdam. Zijn overstap naar Woudestein liep echter op een mislukking uit. In de winterstop besloot Excelsior Overtoom te verhuren aan FC Emmen. 

De controleur doorliep de jeugdopleiding van Ajax. In het seizoen 2009/10 debuteerde Overtoom in het betaald voetbal namens het inmiddels failliete Haarlem. Later speelde hij ook nog voor Sparta en BV Veendam.

Cambuur presenteerde vrijdag Van Deelen. De 22-jarige verdediger deelde afgelopen halfjaar een kleedkamer met Overtoom bij Emmen. Een week geleden werd Gyasi al aangetrokken. Opvallend: óók Gyasi speelde afgelopen seizoen bij Emmen. Die club huurde hem van AZ.