In het kort: Robben terug bij Oranje, terreurdreiging in Milaan

In het kort: Robben terug bij Oranje, terreurdreiging in Milaan

28-05-2016 20:26
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Robben terug bij Oranje
Arjen Robben is in ieder geval voor even terug bij het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller heeft zich in het Portugese Lagos aangesloten bij de selectie van bondscoach Danny Blind. In actie komen tijdens de komende oefeninterlands van Oranje zit er overigens niet in voor Robben, die kampt met een liesblessure en daardoor al uitgespeeld is dit seizoen. De KNVB meldt dat de vleugelaanvaller van Bayern München slechts aansluit bij de groep.

Vitesse A1 wint bekerfinale van aartsrivaal
De A1 van Vitesse heeft de beker gewonnen ten koste van aartsrivaal NEC. De ploeg uit Arnhem kwam na slechts vier minuten speeltijd al op voorsprong, NEC maakte een aantal minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1). Ook in verlenging werd er door beide ploegen gescoord. Uiteindelijk moesten strafschoppen voor de doorslag zorgen: hierin was Vitesse de sterkste. Geen drie keer op rij dus voor NEC, dat de afgelopen twee jaar de beker in de wacht wist te slepen.

Umiti vervangt Mathieu in Franse EK-selectie
Jeremy Mathieu moet het EK in eigen land aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van FC Barcelona kampt met een kuitblessure en mistte de afgelopen twee maanden van de competitie. Mathieu is ook niet op tijd hersteld voor het EK en wordt vervangen door Samuel Umtiti (Olympique Lyon.)

Fans in Milaan opgeschrikt door terreurdreiging
Voetbalfans die zaterdag in Milaan zijn voor de Champions League-finale hebben moeite om het centrum te bereiken. Een deel van het openbaar vervoer in de Italiaanse stad is op verzoek van de politie stilgelegd. De plaatselijke autoriteiten laten weten dat er sprake is van mogelijke terreurdreiging, nadat er een verdacht pakketje is gevonden op het station Cadorna. Er worden bussen ingezet om de voetballiefhebbers alsnog naar het centrum van Milaan te vervoeren. Over eventuele consequenties voor de wedstrijd is nog niets bekend.

Spurs gaat op Wembley spelen
Tottenham Hotspur gaat komend seizoen zijn thuisduels in de Champions League spelen op Wembley. Dat meldt de nummer drie van de Premier League zaterdag via de officiële kanalen. White Hart Lane, de thuishaven van Spurs, wordt verbouwd en daarom zocht de Londense formatie een nieuw onderkomen voor de wedstrijden in het miljoenenbal. In het seizoen 2017/18 zal Tottenham al zijn thuisduels op Wembley afwerken. White Hart Lane gaat dat seizoen namelijk tegen de vlakte. In de zomer van 2018 is het de bedoeling dat de bouw van een nieuw stadion is afgerond. 

Fraaie mijlpaal voor Cech
Petr Cech is de nieuwe recordinternational van Tsjechië. De 34-jarige doelman van Arsenal speelde vrijdagavond met de nationale ploeg tegen Malta zijn 119e interland. Daarmee verbrak hij het record van Karel Poborsky. Tsjechië, dat met 6-0 won van Malta, bereidt zich momenteel voor op het EK 2016. In Frankrijk speelt de ploeg van bondscoach Pavel Vrba tegen Spanje, Kroatië en Turkije.