Strootman: 'Kwalificatiereeks is een incident, net als het mislopen van het WK'

Strootman: 'Kwalificatiereeks is een incident, net als het mislopen van het WK'

31-05-2016 07:36
23

De rentree van Kevin Strootman gaf de oefeninterland tegen Ierland (1-1) nog enige glans voor het Nederlands elftal. De gelegenheidsaanvoerder speelde nog niet op de toppen van zijn kunnen, maar vormde wel een spaarzaam lichtpuntje in Dublin.

"Ik voel me goed en ga er alles aan doen om naar mijn oude niveau toe te groeien. Daar krijg ik bij Oranje een uitgelezen kans voor", zegt Strootman, die lang werd geplaagd door knieblessures, in De Telegraaf. "Lichamelijk ben ik volledig fit, maar iedereen weet dat er een verschil is met wedstrijdfit. Om echt die duels op topniveau te spelen, heb je weer minuten nodig."

"Ik kon het Wilhelmus nog meezingen, maar dat heb ik veel te lang gemist", vervolgt de middenvelder, die ruim twee jaar niet in actie kwam namens Oranje. Tijdens zijn revalidatie had hij het zwaar. "Vlak voor mijn derde operatie zat ik het diepst in de put, omdat ik er zeven maanden revalidatie op had zitten, ik gewoon dingen op het veld kon doen, maar ik de laatste stap niet kon maken." Een nieuwe operatie bleek noodzakelijk. "Toen stortte mijn wereld wel even in, omdat ik totaal geen vertrouwen meer in mijn knie had."

Strootman zag het Nederlands elftal tijdens zijn afwezigheid worstelen in de EK-kwalificatie. "Het WK vond ik pijnlijker om toe te kijken dan de slechte kwalificatie voor het EK. In 2014 had ik nóg meer het gevoel: hier had ik bij willen zijn. Die kwalificatiereeks zie ik gewoon als een incident, zoals het mislopen van het WK in 2002 dat destijds ook was."