'Exit voor Blind bij United: aankoop Van Gaal past niet in plaatje Mourinho'

'Exit voor Blind bij United: aankoop Van Gaal past niet in plaatje Mourinho'

31-05-2016 09:09
30

Daley Blind kan deze transferzomer uitkijken naar een nieuwe werkgever. De komst van José Mourinho bij Manchester United pakt voor de verdediger slecht uit. Volgens Sky Sports komt de oud-Ajacied niet voor in de plannen van de Portugees.

Blind speelde weliswaar een sterk seizoen bij Manchester United, maar de Oranje-international past niet in het plaatje van Mourinho. De kersverse manager van The Red Devils geeft de voorkeur aan fysiek sterke verdedigers. Hij heeft een historie met vastleggen van jonge, sterke verdedigers. Zo trok Mourinho Raphael Varane aan bij Real Madrid en Kurt Zouma bij Chelsea.

Ook Juan Mata mag vertrekken van Mourinho. Wanneer er een goed bod binnenkomt op beide spelers, staat niets een transfer in de weg. Blind, die twee jaar geleden op voorspraak van de ontslagen Louis van Gaal naar Old Trafford kwam, bivakkeert momenteel met Oranje op trainingskamp in Portugal. Ondanks de berichtgevingen uit Engeland, houdt hij vertrouwen in een succesvolle samenwerking met Mourinho. "Hij heeft veel bereikt en ik kijk ernaar uit met hem samen te werken", zegt Blind tegen de NOS.

Blind vervolgt: "Ik ben niet zo groot als Pepe. Maar ik denk dat ik in de Premier League heb laten zien dat ik mijn mannetje wel kan staan. Ook verdedigend. We hadden de minste goals tegen (35 in 38 wedstrijden, red.) en, denk ik, de meeste clean sheets. Dat is toch iets waar je trots op kunt zijn. Ik heb bijna alle wedstrijden gespeeld."