'Barcelona hoopt drie jaar na vastleggen Neymar op tweede Braziliaanse sensatie'

'Barcelona hoopt drie jaar na vastleggen Neymar op tweede Braziliaanse sensatie'

13-06-2016 21:32
2

De toekomst van de Braziliaan Gabriel Jesus lijkt in Barcelona te liggen. De Catalanen willen het talent snel aan zich binden en hebben de onderhandelingen met Palmeiras, de huidige werkgever van Jesus, gestart.

Althans, zo luidt de berichtgeving van het Spaanse medium Sport. Barcelona is onder de indruk van de ontwikkeling die de Braziliaanse international doormaakt en ziet in de tienersensatie een 'tweede Neymar'. In zijn vaderland Brazilië wordt Jesus een grote toekomst toegedicht. Het is dan ook niet voor niets dat Palmeiras een hoog bedrag verlangt voor de aanvallend ingestelde speler.

Zijn huidige club vraagt een bedrag van iets minder dan twintig miljoen euro voor Jesus. Barcelona is echter niet de enige club die in de markt is voor de speler. Ook Juventus heeft Jesus al tijden op de radar staan en zou zelfs al een bod hebben uitgebracht van twintig miljoen euro. Bovendien is de Italiaan Giovanni Branchini zaakwaarnemer van Jesus. Met deze belangenbehartiger heeft Barcelona allesbehalve een goede relatie.

Ook clubs als Internazionale, Real Madrid, Atlético Madrid en Bayern München hebben in de afgelopen maanden scouts gestuurd naar Brazilië om de verrichtingen van Jesus te bekijken. Bij Palmeiras is de speler dit seizoen tot nu toe vijf keer trefzeker geweest in twaalf duels. De competitie van Brazilië loopt echter nog door tot december 2016.