Update: Vanavond ga ik met Mateo naar Amsterdam. Hij wordt speler van Ajax

Update: "Vanavond ga ik met Mateo naar Amsterdam. Hij wordt speler van Ajax"

14-06-2016 17:16
88

De transfer van Mateo Casierra naar Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd. Het Colombiaanse radiostation Atena2 meldt dat de jonge spits dinsdag met zijn zaakwaarnemer afreist naar Amsterdam. Daar gaat hij nog deze week waarschijnlijk medisch gekeurd worden. 

Ook de president van Deportivo Cali, de club van de negentienjarige Casierra, stapt volgens het medium in het vliegtuig naar Nederland. Alles wijst er dus op dat in Amsterdam de laatste details zullen worden besproken, in een serieuze poging om de transfer van de Zuid-Amerikaan zo snel mogelijk af te ronden. 

Maandag meldde De Telegraaf reeds dat Ajax en Deportivo Cali een transfersom van 5,5 miljoen euro overeen zijn gekomen. Als beide clubs inderdaad akkoord zijn over een afkoopsom, rest voor Casierra alleen nog een medische keuring. 

Ajax zou 'maandenlang voorwerk verricht hebben' om de transfer rond te krijgen en mag de champagne nu dus bijna ontkurken. Helmut Mennin, de zaakwaarnemer van de Casierra, schijnt de Eredivisie als een ideale vervolgstap te zien voor zijn cliënt. 

Update 17.16: Álvaro Martínez, president van Cali, heeft tegenover een Colombiaanse journalist bevestigd dat hij met Casierra afreist naar Amsterdam. Daar zal de transfer van de negentienjarige spits hoogstwaarschijnlijk afgerond worden. "Vanavond ga ik met Mateo naar Amsterdam. Hij wordt speler van Ajax." De journalist in kwestie meldt dat Ajax ongeveer 5,7 miljoen euro betaalt voor Casierra.