Eredivisie-clubs kunnen komst van spits schudden: 'Hij komt nu anders binnen'

Eredivisie-clubs kunnen komst van spits schudden: 'Hij komt nu anders binnen'

16-06-2016 17:31
4

De kans dat Lars Veldwijk komend seizoen opnieuw in de Eredivisie te bewonderen is, lijkt nihil. De zaakwaarnemer van de Nottingham Forest-spits laat aan Voetbal International weten dat Veldwijk voor zijn kans in Engeland wil gaan. 

Afgelopen jaargang werd Veldwijk (24) door Forest gestald bij PEC Zwolle. Die samenwerking verliep zeer succesvol. Met veertien goals en negen assists had de targetman een groot aandeel in het prima seizoen van PEC, dat dan ook een poging waagde om Veldwijk te contracteren. Helaas. "De transfersom die Nottingham wil hebben voor Lars vormt een groot struikelblok voor Nederlandse clubs, net als het salaris dat hij in Engeland verdient", aldus Wessel Weezenberg. 

Veldwijk lijkt voor zijn kansen in Nottingham te gaan. "Hij begint waarschijnlijk gewoon aan het seizoen bij Nottingham. Een verhuur is vrijwel uitgesloten omdat zijn contract nog maar een jaar doorloopt. Bovendien is er veel veranderd bij Nottingham, er komt onder andere een nieuwe trainer."

Wat als de spits, net als een jaar geleden, weer op de bank belandt? "Dan gaan we actief op zoek naar een goede oplossing voor Lars. We zijn nu ook al voorbereid. Maar Lars komt na zo'n jaar in de Eredivisie natuurlijk wel anders binnen dan toen hij transfervrij overkwam van Excelsior, dat destijds in de Jupiler League speelde."