Update: 'Southampton kan dikke streep zetten door naam van topkandidaat'

Update: 'Southampton kan dikke streep zetten door naam van topkandidaat'

19-06-2016 15:44
13

Niet Frank de Boer, maar Rudi Garcia wordt mogelijk de nieuwe coach van Southampton. De ex-coach van AS Roma zou bovenaan het lijstje van de Engelse club staan.

Dat meldt het Italiaanse Ansa. Southampton is op zoek naar een vervanger voor de naar Everton vertrokken Ronald Koeman en werd in de voorbije dagen gelinkt aan onder meer De Boer. De vertrokken Ajax-coach is momenteel clubloos. Dat geldt echter ook voor Garcia, die in januari werd ontslagen bij Roma en werd vervangen door Luciano Spalletti.

De aanstelling van Garcia bij Southampton zou slechts een kwestie van tijd zijn. De 52-jarige keuzeheer stond behalve bij Roma ook aan het roer bij Lille OSC, Le Mans, Dijon en AS Saint-Étienne. Zijn grootste succes boekte de Fransman in het seizoen 2011/12, toen hij zeer verrassend kampioen van Frankrijk werd met Lille. 

Update 15.44 uur: Volgens het Franse L'Equipe kan Southampton een streep zetten door de komst van Garcia naar de Premier League. De oefenmeester heeft blijkbaar geen interesse in de vacature in Zuid-Engeland. Wél is er inmiddels een gesprek gepland met een andere FransmanClaude Puel zou nu in beeld zijn als opvolger van Ronald Koeman bij The Saints.