Sparta ambitieus: Dat houdt in: doorselecteren en proberen spelers te verkopen

Sparta ambitieus: "Dat houdt in: doorselecteren en proberen spelers te verkopen"

18-06-2016 21:34
2

Alex Pastoor denkt dat Sparta een goede kans maakt om zich komend seizoen te handhaven in de Eredivisie. De Jupiler League-kampioen versterkte zich de afgelopen week met diverse nieuwe gezichten. 

De afgelopen zes jaar was de Rotterdamse traditieclub actief in de Jupiler League. Belangrijkste doel is nu om Sparta voor een langere periode op het hoogste niveau te houden. "De basis om in de Eredivisie te blijven is over een lange termijn stabiel beleid te voeren. Dat gebeurt nu, ja. En dat houdt in: doorselecteren en proberen spelers te verkopen zodat er meer inkomsten binnenkomen", legt Pastoor uit aan Voetbal International. 

"Alleen zo kun je je begroting opkrikken. Op korte termijn betekent dat: in de Eredivisie blijven. En dat zal met accenten wat ander voetbal vergen dan in de Jupiler League, domweg omdat het niveau van de tegenstanders beter is", vervolgt de oefenmeester. "Maar we houden wel vast aan de wijze waarop we vorig jaar gevoetbald hebben. Het zou van weinig intelligentie getuigen dat niet te doen."