'Ajax ontvangt officieel bod uit Premier League op Van der Hoorn'

'Ajax ontvangt officieel bod uit Premier League op Van der Hoorn'

21-06-2016 07:03
60

Mike van der Hoorn kan zijn carrière voortzetten bij Swansea City. De Premier League-club uit Wales heeft volgens De Telegraaf een officieel bod gedaan op de 23-jarige verdediger van Ajax. Van der Hoorn zelf ziet een vertrek naar Swansea zitten.

Van der Hoorn heeft nog een contract voor een jaar bij Ajax. In Amsterdam hopen ze 2,5 miljoen euro te vangen voor de verdediger. Dit bedrag kan overigens flink oplopen door (prestatie)bonussen en een doorverkooppercentage.

Een vertrek bij Ajax ligt voor de hand. Omdat zijn contract een jaar doorloopt, kunnen de Amsterdammers deze zomer en komende winter nog wat aan hem verdienen. Normaliter is Van der Hoorn geen basisspeler bij Ajax. Door de blessure van Kenny Tete kreeg hij het afgelopen seizoen een kans en speelde hij ook verdienstelijk.

Van der Hoorn wil zelf vertrekken uit Amsterdam. Ajax heeft met de naderende komst van Davinson Sanchez al geanticipeerd op een vertrek van Van der Hoorn, die in 2013 overkwam van FC Utrecht. Eerder werd zijn naam ook in verband gebracht met Trabzonspor.