FC Utrecht werkt met tegenzin mee aan verkoop: Ik ga niet schijnheilig doen

FC Utrecht werkt met tegenzin mee aan verkoop: "Ik ga niet schijnheilig doen"

24-06-2016 19:30
6

FC Utrecht en Ruud Boymans maakten vrijdagmiddag bekend dat de 27-jarige spits een lucratieve transfer maakt naar Al Shabab uit Dubai. Erik ten Hag, trainer en technisch manager van de Domstedelingen, betreurt het vertrek van zijn aanvaller. 

"Met het vertrek van Ruud verliezen wij scorend vermogen. Naast garantie op goals gaan wij de energie missen die hij aanboorde in ons elftal en de voortdurende dreiging bij de tegenstander", legt Ten Hag uit op de website van Utrecht uit. "Desalniettemin hebben wij meegewerkt aan zijn wens om deze kans te kunnen aannemen. Wij danken Ruud voor zijn inzet en wensen hem alle succes en plezier toe bij zijn nieuwe club."

In gesprek met Voetbal International benadrukt Boymans zelf nogmaals dat zijn vertrek naar de Verenigde Arabische Emiraten vooral een financieel motief heeft. "Ik ga niet schijnheilig doen, natuurlijk is het financiële plaatje geweldig. De komende drie jaar ga ik verdienen wat bij een Nederlandse club onmogelijk is."

"Maar daarbij telde wel het leven in Dubai mee, waar ik louter positieve verhalen over hoor. En eenmaal daar wil ik gewoon knallen. Ik ben een liefhebber en wil ook gewoon in Dubai elke week tot scoren komen. Dus denk maar niet dat ik het even rustig aan ga doen", besluit de oud-speler van onder meer Willem II en AZ. 

Lees ook: Boymans vertrekt: 'Niet club waar je in jeugd van droomt, maar ken mijn plafond'