'Koeman heeft twee Nederlandse keepers op lijstje en heeft één bijna binnen'

'Koeman heeft twee Nederlandse keepers op lijstje en heeft één bijna binnen'

28-06-2016 07:10
16

Maarten Stekelenburg is op weg naar Everton. Daarmee wordt de doelman herenigd met Ronald Koeman, met wie hij bij Southampton naar alle tevredenheid samenwerkte. Ook de naam Tim Krul valt in Liverpool.

Everton heeft een nieuwe eerste doelman nodig, omdat Tim Howard na tien jaar afscheid nam. Koeman wil twee nieuwe keepers vastleggen, weet The Daily Mail. Volgens de Engelse krant is Everton in gesprek over een transfer van Stekelenburg, die nog een jaar vastligt bij Fulham. De Telegraaf is stellig en zegt dat de voormalige Ajacied zo goed als zeker de eerste versterking van Koeman wordt.

De 33-jarige Stekelenburg was in het afgelopen seizoen onder Koeman eerste doelman van Southampton. Dat kwam mede door de blessure van Fraser Forster. Om de succesvolle samenwerking een vervolg te geven bij The Toffees hoeft Everton niet diep in de buidel te tasten. Stekelenburg heeft bij Fulham nog een eenjarig contract en kost daarom zo'n één miljoen euro.

Als het aan Koeman ligt, komt er nóg een doelman naar Goodison Park. Ook Forster, Asmir Begovic (Chelsea) en Krul (Newcastle United) worden genoemd.