Rutten en Makaay bespreken Pellè-hype: 'Dat weten die jongens ook'

Rutten en Makaay bespreken Pellè-hype: 'Dat weten die jongens ook'

29-06-2016 12:36
1

Graziano Pellè kan dé spits van het EK worden, denkt Roy Makaay. Laatstgenoemde is erg onder de indruk van de Italiaanse aanvalsleider, die het in zijn ogen veel beter doet dan andere centrumspitsen op het eindtoernooi in Frankrijk.

"Graziano doet het echt heel goed", zegt Makaay, oud-spits van onder meer Bayern München, Feyenoord en het Nederlands elftal, tegenover het Algemeen Dagblad. "Ze durven te voetballen met Pellè. En die jongens weten ook: als het even niet kan, dan gewoon de lange bal, óók op Pellè. Pellè de spits van het EK? Die kant kan het zomaar opgaan, ja. Hij doet het geweldig."

Fred Rutten nuanceert het enthousiasme rondom Pellè. Volgens de oud-trainer van Vitesse en Feyenoord kan 'iedereen topscorer worden' op het EK. "En dat is anders dan de vorige keren. Ik zie die typische spitsen ook bijna niet meer. Het voetbal is toch vooral defensief van aard."

Pellè staat na vier duels op twee treffers. Maandag was de oud-Feyenoorder met een doelpunt van groot belang, toen de Italianen ten koste van Spanje een plek in de kwartfinale bemachtigden (2-0). 


LEES OOK: 'Gevaarlijke' Pellè treft Duitsland: "Hij zou een toevoeging zijn in dat elftal"