Ajax ziet 'doelwit' en favoriet van Bosz definitief voor grote geld kiezen

Ajax ziet 'doelwit' en favoriet van Bosz definitief voor grote geld kiezen

29-06-2016 12:52
11

Niet Ajax, maar Guanghzou R&F is de nieuwe club van Eran Zahavi. De Israëlische doelpuntenmachine komt voor ruim zeven miljoen euro over van Maccabi Tel Aviv.

Zahavi maakte afgelopen seizoen weer veel indruk bij het Maccabi van technisch directeur Jordi Cruijff, die de spits 34 competitiegoals zag maken. Dat moyenne maakte hem onhoudbaar voor de Israëlische topclub, zeker toen Ghuangzou R&F zich met een grote zak geld meldde in Tel Aviv. Bij de club gaat hij ettelijke miljoenen verdienen.

De 28-jarige Zahavi maakt voor ruim zeven miljoen euro de overstap van Israël naar China. Dat bevestigen de betrokken clubs op hun websites. Ghuangzou, dat onder leiding staat van Felipe Scolari, haalde met Jackson Martinez en Paulinho eerder al twee grote namen binnen.

De transfer van Zahavi naar China markeert ook het einde van een periode vol geruchten over een mogelijke deal met Ajax. De aanvaller liet zich meerdere keren lovend uit over de Amsterdamse club, maar van een overstap was eigenlijk nooit sprake. Zahavi werkte het afgelopen halfjaar samen met Bosz, de nieuwe trainer van Ajax.