Update: Van Leeuwen legt rentree uit: Voor oud-spelers werken we daaraan mee

Update: Van Leeuwen legt rentree uit: "Voor oud-spelers werken we daaraan mee"

30-06-2016 10:26
4

Robbert Schilder maakt donderdag verrassend zijn opwachting op het trainingsveld van FC Twente. Het contract van de linksback annex middenvelder in Enschede is al afgelopen, maar toch traint hij mee.

Schilder sluit volgens TC/Tubantia aan bij de selectie van FC Twente om zijn conditie op peil te houden tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe club. Het is nog niet bekend waar de Amstelveener volgend seizoen onder contract zal staan, want ondanks zijn transfervrije status heeft hij nog geen werkgever gevonden. Of zijn trainingsperiode bij FC Twente kan leiden tot een nieuw contract in de Grolsch Veste, is ook nog onduidelijk.

Schilder nam na afgelopen seizoen na vier jaar afscheid van de club. Hij speelde bijna honderd wedstrijden voor FC Twente en was voornamelijk actief als linksback. De dertigjarige schilder heeft zelf de voorkeur om weer als middenvelder te gaan spelen.

Update 10.26: Ted van Leeuwen, technisch manager van Twente, laat donderdag aan FOX Sports weten dat er 'niet te veel moet worden gezocht' achter de aanwezigheid van de transfervrije Schilder. "Het is voor hem puur om zich fit te houden en voor oud-spelers werken we daaraan mee." Het is volgens Van Leeuwen dan ook 'absoluut niet de insteek' om alsnog met elkaar in zee te gaan.