Rotseizoen voor Kishna in Rome: Dan is het lastig je stempel te drukken

Rotseizoen voor Kishna in Rome: "Dan is het lastig je stempel te drukken"

30-06-2016 10:37
8

Wesley Hoedt verwacht niet dat Edson Braafheid (foto) ook na de zomer nog speler is van SS Lazio. Het contract van de oud-speler van onder meer FC Utrecht en Bayern München loopt af. Hoedt en Braafheid vormen met Ricardo Kishna en Stefan de Vrij de Nederlandse enclave van Lazio. 

"Edson is een geweldige gozer die me veel geholpen heeft. Hij heeft me geleerd wat het betekent prof te zijn. Hij was in de winterstop de enige voetballer van Lazio die nog geen minuut gespeeld had, maar hij heeft geen dag verzaakt", vertelt Hoedt - die een jaar geleden overkwam van AZ - in een interview met Voetbal International. "Vroeger werd ik boos als ik niet speelde, maar Edson heeft me laten zien dat je er gewoon elke dag moet staan op de training."

"Daardoor heeft hij aan het eind van het seizoen ook nog aardig wat wedstrijden gespeeld, daar verdient hij veel respect voor. Edson vertrekt waarschijnlijk wel bij ons. Zonde, want hij is nog steeds een heel goede speler."

Met oud-Ajacied Kishna kan Hoedt het prima vinden. "Ricardo is een heel aardige jongen. Totaal anders dan hoe hij in Nederland wordt weggezet. Hij heeft erg veel kwaliteiten, maar heeft ook veel pech gehad met blessures. Dan is het lastig je stempel te drukken bij een nieuwe club."