Update: 'PSV sprak informeel met Manchester City over transfer'

Update: 'PSV sprak informeel met Manchester City over transfer'

01-07-2016 13:58
80

PSV gaat zich volgens The Manchester Evening News mogelijk versterken met Oleksandr Zinchenko. Manchester City wil de jonge Oekraïner vastleggen en vervolgens direct verhuren aan de Brabantse topclub. 

Zinchenko is al langer een doelwit van City. Op het EK deed de negentienjarige middenvelder twee keer mee. Hij mocht invallen tegen Duitsland en Noord-Ierland. Voor Oekraïne liep het toernooi uit op een ramp - drie nederlagen, nul doelpunten - maar voor Zinchenko lonkt er toch nog een mooie zomer. Het lijkt erop dat zijn club UFA een akkoord heeft bereikt met Manchester City over een transfer. Ook Borussia Dortmund werd gelinkt aan de tiener. 

Manager Pep Guardiola ziet de nodige potentie in de rechtspoot, maar heeft komend seizoen nog geen plekje voor hem in gedachten binnen de sterrenselectie van de Premier League-grootmacht. PSV is blijkbaar een belangrijke kandidaat om Zinchenko voor één seizoen te huren. De Eindhovenaren zijn op zoek naar een middenvelder, na het vertrek van Marco van Ginkel (terug naar Chelsea) en Stijn Schaars (einde contract). Bovendien lijkt Adam Maher verkocht te worden. 

Update 19.21: Voetbal International heeft het gerucht rond Zinchenko gecheckt bij PSV en kreeg te horen dat de jonge international inderdaad op een zogenaamd 'talentenlijstje' staat bij de landskampioen. Een transfer is op dit moment echter niet aanstaande. PSV zegt niets te weten van Zinchenko aan de slag gaat bij Manchester City. Door Duitse media wordt de middenvelder overigens ook gelinkt aan Borussia Dortmund. 

Update 1-7 13.58 uur: PSV heeft contact gehad met Manchester City over een eventuele transfer van Zinchenko. Het informele gesprek vond een maand geleden plaats, zo weet het Eindhovens Dagblad. Zinchenko is bij meerdere clubs aangeboden volgens datzelfde medium.