'Ajax-talent gaat voor kans onder Bosz en zegt af voor Oranje'

'Ajax-talent gaat voor kans onder Bosz en zegt af voor Oranje'

30-06-2016 21:48
63

Frenkie de Jong is niet van plan mee te gaan met Oranje onder 19 naar EK in Duitsland. De jonge Ajax-middenvelder zit bij de voorselectie, maar wil voor zijn kans gaan in Amsterdam.

Aron Winter haalde De Jong onlangs bij de voorselectie van Oranje onder 19, die nog bestaat uit 24 talenten. De bondscoach lijkt de negentienjarige Ajacied echter weg te kunnen strepen. De Jong geeft volgens Ajax Showtime de voorkeur aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Ajax. Het speelt mee dat hij vorig jaar al een EK meemaakte met Oranje onder 19.

Het komende eindtoernooi voor de grootste talenten van Europa staat voor 11 tot en met 24 juli op het programma. In die periode bereidt Ajax zich voor op de start van het nieuwe seizoen en De Jong wil dat meemaken. Eind juli mogen de Amsterdammers al aan de bak in de voorronde van de Champions League. Mede-Ajacied Abdelhak Nouri lijkt vooralsnog wel naar het EK af te reizen met Oranje onder 19.

Op de Facebook-pagina van De Jong laat hij weten blij te zijn om weer op het trainingsveld te staan bij Ajax. 'Good to be back', zo luidt het bijschrift.