De Jong wil terug in Oranje, maar niet ten koste van alles: 'Het is fantastisch'

De Jong wil terug in Oranje, maar niet ten koste van alles: 'Het is fantastisch'

01-07-2016 08:36
14

Nigel de Jong kijkt met pijn in het hart naar het EK in Frankrijk. De middenvelder van Los Angeles Galaxy volgt de meeste wedstrijden, net als teamgenoten als Ashley Cole en Steven Gerrard, vanaf het trainingscomplex van zijn club.

"Natuurlijk hadden wij daar bij moeten zijn", zegt De Jong tegen Metro. "Ik weet ook niet beter, heb al jaren geen eindtoernooi gemist." Ook als het Nederlands elftal zich wel had gekwalificeerd was De Jong er waarschijnlijk niet bij geweest. Bondscoach Danny Blind deed in maart 2015 voor het laatst een beroep op hem. Toch heeft de 81-voudig international allerminst bedankt.

"Oranje moet zich nu plaatsen voor het WK in 2018. Dat wordt een flink karwei. Of ik dat toernooi wil meemaken? Absoluut, ik heb nooit gezegd dat ik stop bij Oranje. Ik ben pas 31 jaar en heb nog een aantal goede jaren te gaan", vertelt de oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Manchester City en AC Milan. Een terugkeer naar Europa zou zijn kansen goed doen, maar dat is hij niet van plan.

"Ik blijf hier, ook ná mijn carrière als speler. Het leven in Los Angeles is fantastisch", is De Jong stellig. Hij ging in februari aan de slag bij LA Galaxy. "In Amerika voetballen is prachtig, maar je moet wel in de juiste stad gaan wonen. Ik kende Los Angeles al en wilde hier een nieuw leven beginnen. Het is precies wat ik ervan hoopte."