Update: 'Vanuit de Eredivisie is er geïnformeerd, maar nog niet concreet'

Update: 'Vanuit de Eredivisie is er geïnformeerd, maar nog niet concreet'

03-07-2016 12:08
8

Meetrainen bij FC Twente werpt zijn vruchten af voor Ninos Gouriye. De 25-jarige aanvaller kan zijn carrière voortzetten in Denemarken, weet FOX Sports. Gouriye heeft op het moment geen club en is daarom gratis op te halen.

Om welke club het gaat, is vooralsnog onbekend. Omdat zijn verblijf in Roemenië bij Astra Giurgiu weinig succesvol was, zit Gouriye momenteel zonder club. Zijn oude club Twente bood hem onderdak en mag hij in Enschede zijn conditie op peil houden.

Behalve meetrainen met de Tukkers, gunde trainer René Hake hem ook speelminuten in de oefenwedstrijden tegen EMOS (0-6) en Regioselectie Twenterand (0-5). Met twee doelpunten tegen EMOS en eentje tegen de regioselectie heeft hij interesse vanuit Denemarken gewekt.

Vier jaar geleden verruilde Gouriye Twente voor Heracles Almelo. Via ADO Den Haag en Excelsior kwam hij vorig seizoen terecht in Roemenië, waar hij maar zeven keer in actie kwam.

Update 12.08: De belangstelling voor Ninos Gouriye wordt steeds groter. Naast een cub uit Denemarken kan de clubloze aanvaller (25) zijn loopbaan ook vervolgen in de Jupiler League. "Hij blijft het liefst in Nederland", zaakwaarnemer Harmjan Schilperoort tegen Voetbal International. "Vanuit de Eredivisie is er ook wel geïnformeerd, maar dat is nog niet concreet. Vanuit de Jupiler League is er wel serieuze belangstelling. Ninos staat overal voor open."