Jupiler League boven Eredivisie: 'Of had ik op FC Twente moeten wachten?'

Jupiler League boven Eredivisie: 'Of had ik op FC Twente moeten wachten?'

13-07-2016 10:57
7

Ninos Gouriye trainde de afgelopen weken mee bij FC Twente, maar heeft ervoor gekozen zijn loopbaan te vervolgen in de Jupiler League bij SC Cambuur. De 25-jarige spits zegt tegen Voetbal International dat FC Twente nog niet met een voorstel was gekomen.

En omdat ook een buitenlands avontuur - na zijn slechte ervaring in Roemenië bij Astra Giurgio vanwege betalingsproblemen - geen optie was, werd het Cambuur. "Na het gedoe in Roemenië wilde ik echt terug naar Nederland. Ik ben FC Twente ook dankbaar dat ik daar met het eerste mee mocht trainen tijdens de voorbereiding. Of ik had moeten wachten op een aanbieding van FC Twente? Ik ben niet in de positie om te wachten. Wie zegt dat Twente of een andere club concreet was geworden? Ik wilde duidelijkheid."

De Eredivisie was wel nog een optie voor Gouriye, maar bij Cambuur ziet hij uitdagingen. "Ik wil met Cambuur promoveren. Het is mijn doel om weer op het hoogste niveau terecht te komen. Er was inderdaad wel interesse uit de Eredivisie, maar als er niets op papier staat heb je daar niets aan. Cambuur werd wel snel concreet en daar spreekt veel vertrouwen uit."