Weggehoonde PSV'er is terug: Het was toen natuurlijk wel een beetje raar

Weggehoonde PSV'er is terug: "Het was toen natuurlijk wel een beetje raar"

13-07-2016 13:42
11

Marcel Ritzmaier kreeg vorig seizoen de hoon van de volledige PSV-aanhang over zich heen, maar is deze week 'gewoon' met de Eindhovense selectie op trainingskamp in het Zwitserse Verbier. Woensdag geeft de Oostenrijker tekst en uitleg.

Ritzmaier werd afgelopen seizoen beschimpt door iedereen die PSV een warm hart toedraagt. De reden: in de eerste seizoenshelft blesseerde hij aanvoerder Luuk de Jong met een grove charge, waarna hij enkele maanden later ook nog een elleboog gaf aan Jorrit Hendrix. De middenvelder kneusde daardoor zijn oogkas.

In Zwitserland staat Ritzmaier echter weer met de PSV'ers op één trainingsveld. Hij heeft niet het idee dat er naar hem geloerd wordt. "Nee hoor. Ze kunnen er nu wel om lachen, maar toen was het natuurlijk een beetje raar", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Maar ook dat hoort bij het voetbal. Het is verleden tijd en ik ga met iedereen hier gewoon goed om."

Voor Ritzmaier is het trainingskamp in Verbier mogelijk zijn laatste kunstje als PSV'er. Zijn contract loopt nog twee jaar door, maar de middenvelder (23) mag in principe vertrekken. "Zolang ik weer bij PSV ben, ga ik vol voor mijn kansen. Ik voel me superfit. Maar als er iets komt wat beter voor me is, sta ik daar natuurlijk voor open."