Update: 'Jurjus is al gekeurd bij PSV en tekent vrijdag voor vijf seizoenen'

Update: 'Jurjus is al gekeurd bij PSV en tekent vrijdag voor vijf seizoenen'

15-07-2016 13:02
83

PSV heeft een verrassende transfer voltooid. De Eindhovenaren gaan aan de haal met Hidde Jurjus, de 22-jarige doelman van De Graafschap, tevens jeugdinternational. Hij tekent voor vijf seizoenen in Brabant en is dolblij, zo meldt de Gelderlander.

Jurjus stond donderdagavond al niet meer tussen de palen bij De Graafschap, dat een oefenduel tegen een regioteam uit Hall met 0-13 won. Elk risico werd uitgesloten, aangezien hij vrijdag een medische keuring ondergaat bij PSV. Zodra die achter de rug is en positief uitvalt, kan Jurjus voor vijf jaar tekenen.

Rondom de keeper, die vorig seizoen naam maakte voor zichzelf in de Eredivisie gonsde het van de geruchten. Dat hij een transfer naar PSV zou maken, kon hij zelf niet bevroeden. De dolblije doelman vertelde het nieuws donderdag al aan zijn ploeggenoten en wordt in Eindhoven een back-up voor Jeroen Zoet. Hij moet met Remko Pasveer uitvechten wie als tweede doelman gaat gelden.

De Graafschap ontvangt een aanzienlijke transfersom, zo meldt de krant. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om een half miljoen euro. Jurjus' contract bij de Doetinchemmers zou medio 2017 aflopen.

Update 13.02 uur: PSV is dichtbij het afronden van de transfer van Hidde Jurjus. Volgens het Eindhovens Dagblad is de doelman van De Graafschap al gekeurd en wordt er op dit moment gesproken over de laatste details. Vrijdagmiddag nog gaat Jurjus voor vijf seizoenen tekenen bij PSV.