Ajax kent tegenstander voorronde Champions League en reist naar Griekenland

Ajax kent tegenstander voorronde Champions League en reist naar Griekenland

15-07-2016 12:17
84

Ajax neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen PAOK Saloniki. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen.

Daarmee ontloopt Ajax de op voorhand sterkste tegenstander AS Monaco. Andere opties waren FC Rostov, Young Boys en Steaua Boekarest. Ajax speelt eerst thuis en werkt daarna de return in Griekenland af. 

Ajax trof PAOK zes jaar geleden ook in de voorronde van het kampioenenbal. Thuis werd het toen 1-1, waarna het in Griekenland 3-3 werd. Met hangen en wurgen plaatsten de Amsterdammers zich toen voor de play-offs, waarin Dinamo Kiev uiteindelijk werd verslagen. Dat was tevens de laatste keer dat een Nederlandse club via de voorrondes tot de groepsfase van de Champions League doordrong. 

De wedstrijden in de derde voorronde worden op 26/27 juli en 2/3 augustus gespeeld. Als Ajax wint, dringt het door tot de play-offs. Wordt er verloren, dan wacht de vierde voorronde van de Europa League. Vorig seizoen verloor Ajax in de derde voorronde al van het Oostenrijkse Rapid Wien.