Update: FC Barcelona gaat akkoord en verkoopt geflopt wonderkind aan HSV

Update: FC Barcelona gaat akkoord en verkoopt geflopt wonderkind aan HSV

21-07-2016 16:45
14

FC Barcelona staat op het punt om Alen Halilovic te slijten aan Hamburger SV. Het talent zal niet worden verhuurd aan de Noord-Duitse club, maar verkocht.

Halilovic gold jarenlang als een van de grootste talenten van Barcelona, maar wist nooit door te breken. Afgelopen seizoen speelde de Kroaat al op huurbasis voor Sporting Gijón en volgens diverse Spaanse media wacht de middenvelder nu een Duits avontuur. Halilovic zal voor 5,5 miljoen euro worden verkocht aan HSV.

De speler zal een contract voor vier seizoenen tekenen bij de traditionele Duitse club, maar Barcelona heeft wel een eerste optie tot terugkopen laten bedingen. Willen de Catalanen gebruik maken van die optie, dan zal het tien miljoen euro moeten neertellen. Halilovic speelde afgelopen seizoen 36 competitiewedstrijden namens Gijón, waarin hij drie doelpunten wist te maken. De twintigjarige speler werd gepasseerd voor het EK met Kroatië.

Update 21/7: Halilovic maakt inderdaad de overstap van Barcelona naar Hamburg. De jonge Kroaat wordt door de Bundesliga-club overgenomen. Spaanse media melden dat Barça een terugkoopoptie heeft bedongen op Halilovic. Mocht hij in Duitsland alsnog slagen, dan heeft de landskampioen dus alsnog de mogelijkheid om hem wederom in te lijven.