'Verrekte lastige' situatie in Groningen: Dat is een tegenvaller te noemen

'Verrekte lastige' situatie in Groningen: "Dat is een tegenvaller te noemen"

20-07-2016 22:54
36

Het is tot dusver een moeizame transferzomer voor FC Groningen. De club is op zoek naar twee nieuwe verdedigers, maar de zoektocht verloopt met horten en stoten. De tijd begint te dringen.

"We zoeken nog een linksback en een centrale verdediger, die bij voorkeur linksbenig is", zegt Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen, tegen FOX Sports. "Alleen zijn we daar op dit moment niet dichtbij. Ik verwacht niet dat er binnen een week iets rond is."

En dat leidt tot teleurstelling bij Nijland. "Dat is een tegenvaller te noemen. De competitie begint over tweeënhalve week. Dus ja, de tijd begint nu wat te dringen. Het is niet zo dat we het onderschat hebben. Het zijn plekken die verrekte lastig zijn in te vullen. Volgens mij zoekt de hele Eredivisie op die posities. We zitten er bovenop. Maar goed, we hadden gehoopt daar nu wel wat verder mee te zijn."

Groningen probeerde het wel, maar Jos Hooiveld en Igor Bubnjic werden afgetest, terwijl de IJslandse international Ari Skulason voor het Belgische Lokeren koos. Nijland: "We hebben de nodige kandidaten gehad. Maar om verschillende redenen ging dat allemaal niet door. Het is net wanneer je zestien bent en in de discotheek achter een meisje aanvliegt. De ene keer lukt je dat, maar je kunt ook een keer een blauwtje lopen."