'Van Persie waagt het erop: 101-voudig international biedt zich aan bij Barça'

'Van Persie waagt het erop: 101-voudig international biedt zich aan bij Barça'

22-07-2016 07:17
25

Robin van Persie heeft zichzelf aangeboden bij FC Barcelona, zo meldt Sport. De aanvaller van Fenerbahçe wordt met tal van clubs in verband gebracht, waaronder veel clubs uit de Premier League.

Volgens het gerucht van het hiervoor genoemde Spaanse medium ziet Van Persie zichzelf als vierde aanvaller, achter het supertrio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Naar verluidt wil de 101-voudig Oranje-international Turkije verlaten vanwege de politieke problemen en onveilige situatie.

Fener reageerde in een statement nog op alle geruchten rond een vertrek van Van Persie. 'Deze geruchten kloppen niet', stelde de Turkse topclub. Afgelopen seizoen was de Nederlandse aanvaller met zestien treffers nog een belangrijke schakel voor zijn broodheer.

Stoke City heeft onder meer interesse in zijn diensten. Middlesbrough, West Ham United en Crystal Palace werden ook al genoemd in het geruchtencircuit. Een terugkeer naar de Premier League zou lastig zijn door het hoge salaris van Van Persie, die daarom zijn zinnen op Barça heeft gezet. In januari bood hij zichzelf ook al aan. Toen wilde Barcelona hem niet aantrekken. Van Persie moet circa tien miljoen euro kosten en verlangt vijf miljoen euro aan salaris. Vooral dat laatste is Barça misschien te gortig.