Update: Bosz bevestigt absentie van Milik en middenvelder tegen PAOK

Update: Bosz bevestigt absentie van Milik en middenvelder tegen PAOK

25-07-2016 15:39
51

Ajax kan in één klap heel wat miljoenen rijker zijn. De Amsterdammers krijgen, als zij de groepsfase van de Champions League bereiken, in ieder geval al twaalf miljoen euro als startpremie. PSV ontving vorig jaar, door de goede prestaties, 26 miljoen euro.

De UEFA legt voor alle deelnemende clubs een startbedrag van twaalf miljoen euro klaar, dat afhankelijk van de prestaties in het toernooi flink kan oplopen. Door de hoogte van die bedragen staat Peter Bosz onder grote druk, schrijft het Algemeen Dagblad.

Ajax moet eerst zien af te rekenen met PAOK Saloniki in de derde voorronde. Als de formatie van Peter Bosz daar in slaagt, wacht nog een tweeluik in de play-offs om een plaats in de Champions League-groepsfase. Voor Ajax begint alles op dinsdag. Dan komt PAOK op bezoek in de Arena.

Ajax kent personele problemen, aangezien Arek Milik in ieder geval niet volledig inzetbaar is en achter de naam van Riechedly Bazoer een groot vraagteken staat. Nemanja Gudelj is geschorst voor het eerste duel, terwijl Amin Younes en Lasse Schöne waarschijnlijk net op tijd fit zijn.

Update 15.39: Bazoer en Milik zijn definitief niet van de partij tegen PAOK. Bosz heeft dat maandagmiddag laten weten tijdens een persconferentie. "Bazoer is niet fit en Milik zit ook niet bij de groep. Zijn voorbereiding is met twee trainingen te kort", legt de Ajax-trainer uit.