Update: 'Aan PSV en Groningen gelinkte aanvaller geen optie voor Ajax'

Update: 'Aan PSV en Groningen gelinkte aanvaller geen optie voor Ajax'

26-07-2016 09:32
19

Ajax heeft naar verluidt interesse in Edison Flores van Universitario de Deportes. Dat meldt het Peruaanse medium Peru21. Er liggen echter meer kapers op de kust, want de aanvaller kan ook op belangstelling van Werder Bremen, PSV en FC Groningen rekenen. Hij komt waarschijnlijk uit de koker van Henk Veldmate, die eerder werkte voor Groningen en nu in dienst is van Ajax.

Uit het kersverse gerucht wordt duidelijk dat Flores op dinsdag een onderhoud heeft met vertegenwoordigers van de Duitse club. Claudio Pizarro, zijn landgenoot, speelt een belangrijke rol in het geheel. Hij staat nog op de loonlijst bij Werder en kent een rijk verleden bij de club. Pizarro speelde in zijn loopbaan ook voor Bayern München en Chelsea.

Wedden

Meer odds

"We hebben inderdaad een ontmoeting om de opties te bekijken. De zaakwaarnemer van Flores is in Europa en zal ons informeren", klonk de reactie van Pizarro. Voor Flores geldt dat Ajax een andere optie is. Hij moet 1,4 miljoen euro kosten. De 22-jarige speler tekende in het jaar 2016 voor acht doelpunten in 22 competitiewedstrijden namens zijn werkgever.

Update 09.32 uur: De Telegraaf heeft snel gereageerd op het gerucht uit Peru. Flores is volgens de krant geen optie voor Ajax, dat nog steeds zoekt naar een aanvallende versterking. Eerder tijdens de huidige transferwindow werd Mateo Cassierra al gehaald.

Lees ook: PSV en Groningen werden ook gelinkt aan Flores