'Ajax gaat sensationeel Milik-bedrag investeren op twee posities'

'Ajax gaat sensationeel Milik-bedrag investeren op twee posities'

26-07-2016 17:50
37

Ajax gaat de 35 miljoen euro die Napoli overmaakt voor Arek Milik herinvesteren, meldt De Telegraaf. Naast een nieuwe spits staat ook een buitenspeler op het verlanglijstje.

Nieuw is het niet dat Marc Overmars (foto) zoekt naar een buitenspeler en het is ook geen verrassing dat Milik wordt vervangen in Amsterdam. Door de sensationele transfersom van 35 miljoen euro komt de zoektocht naar versterkingen wél in een heel ander daglicht te staan.

Ajax heeft immers véél meer te besteden dan aanvankelijk werd gedacht. Van de 35 miljoen uit Italië gaat twintig procent naar Bayer Leverkusen, vanwege het vorig jaar afgesproken doorverkooppercentage. Daardoor blijft 28 miljoen euro over voor Ajax, waarmee Overmars de transfermarkt op kan.

Met Mateo Cassierra haalde de directeur voetbalzaken van Ajax al een nieuwe aanvaller naar Amsterdam, maar hij is in principe niet gehaald om meteen in de basis te staan. In de Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki van dinsdagavond staat de negentienjarige Colombiaan waarschijnlijk samen met Kasper Dolberg (18) in de aanval.