Bosz rekent niet op Milik-vertrek: Kijken hoeveel minuten hij kan maken

Bosz rekent niet op Milik-vertrek: "Kijken hoeveel minuten hij kan maken"

26-07-2016 23:14
10

Ajax-trainer Peter Bosz stuurde dinsdag tijdens de eerste Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki een jong team het veld in. Volgende week tijdens de return in Griekenland hoopt de coach weer wat meer spelers tot zijn beschikking te hebben.

Onder meer Riechedly Bazoer (blessure), Nemanja Gudelj (schorsing) en Arek Milik (net in training) ontbraken tijdens het heenduel, dat in 1-1 eindigde. "Ik verwacht dat Bazoer er volgende week weer bij is, hij is weer aan het trainen", zei Bosz tegen Ziggo Sport. "Gudelj is er natuurlijk ook weer. En we gaan kijken hoeveel minuten Milik volgende week kan maken."

De uitspraak van Milik is een opmerkelijke, omdat Ajax én Bosz eerder op de avond bevestigden dat de Pool in de belangstelling staat van Napoli. Ajax zou op het punt staan een bod van 35 miljoen euro op de spits te accepteren. Bosz lijkt er vooralsnog vanuit te gaan dat Milik er tijdens de return in Griekenland gewoon bij is. De spits gaat donderdag ook 45 minuten meespelen bij Jong Ajax.

Heiko Westermann begon dinsdag bij Ajax op de bank en zag Nick Viergever aan de start verschijnen. Volgens Bosz moet de routinier nog wennen aan het Ajax-spelletje. "Volgende week is Westermann ook weer een week verder in training", zegt de coach. "Dan weet hij ook weer beter wat wij willen. Het is een slimme, ervaren speler."