Wéér treurig nieuws bij FC Twente: Dan denk je niet direct aan zoiets

Wéér treurig nieuws bij FC Twente: "Dan denk je niet direct aan zoiets"

27-07-2016 07:33
4

FC Twente is zich kapotgeschrokken van het nieuws dat Kyle Ebecilio kampt met een zeldzame spierziekte. Vanwege - een weliswaar milde variant vabn - het Syndroom van Guillain-Barré is de 22-jarige middenvelder mogelijk maandenlang uit de roulatie, werd dinsdag bekend. 

Toen het nieuws over de spierzenuwaandoening van Ebecilio bekend werd, was er in Enschede sprake van lichte paniek. "Natuurlijk, dit is even schrikken", aldus trainer René Hake in gesprek met De Telegraaf. "Kyle meldde na zijn vakantie dat hij af en toe een dood gevoel had in zijn been. Dan denk je niet direct aan zoiets."

"Hij had veel zin om weer bij ons te beginnen en zich te bewijzen, maar heeft hierdoor eigenlijk alleen wat aan kunnen modderen. Hij heeft niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft."

Eerder dit jaar viel er ook al treurig nieuws te melden over verdediger Stefan Thesker (tumor) en Jari Oosterwijk (hartritmestoornissen). Nu is Ebecilio dus voorlopig niet inzetbaar voor het toch al geplaagde Twente. "Maar voor die jongen is het natuurlijk het ergste. Hij is uit op eerherstel, heel gemotiveerd en krijgt voor niets een kans. En dan wordt hij hiermee geconfronteerd", besluit Hake.