Aanstaande Ajax-debutant 'altijd slecht' bij debuut: Waren een catastrofe

Aanstaande Ajax-debutant 'altijd slecht' bij debuut: "Waren een catastrofe"

27-07-2016 17:55
16

Bij Ajax zullen ze niet reikhalzend uitkijken naar het debuut van Heiko Westermann. De verdediger, die dinsdag negentig minuten op de bank zat tegen PAOK Saloniki, kent namelijk een dramatische geschiedenis wat betreft eerste wedstrijden voor clubs. 

"Veel van mijn debuutwedstrijden waren een catastrofe", zegt Westermann in gesprek met Voetbal International. "Van Greuther Fürth tot HSV tot de nationale ploeg; ik speelde persoonlijk steeds slecht tijdens mijn debuut, maar al die wedstrijden eindigden in een overwinning. Dus het had gelukkig geen gevolgen", is de positieve kant van het verhaal.

Westermann is hoe dan ook blij om bij Ajax te voetballen, en maakt naar eigen zeggen deel uit van een 'interessant proces'. "We moeten ons de nieuwe speelwijze snel eigen maken. Want in het topvoetbal heb je geen tijd. Nooit. Dat is de grote uitdaging. Ik heb met meerdere trainers gewerkt die hun ploegen op deze wijze laten voetballen", aldus de 32-jarige verdediger. "Bij het Duitse elftal streeft Joachim Löw bijvoorbeeld hetzelfde soort voetbal na. Misschien iets minder extreem, maar de essentie is vergelijkbaar."