Stegeman (rechts) naast Bosz, toen deze nog trainer was van Vitesse

'Gave, opwindende combinatie' bij Ajax: 'Er was direct paniek bij de spelers'

'Gave, opwindende combinatie' bij Ajax: 'Er was direct paniek bij de spelers'

27-07-2016 23:40
24

John Stegeman is héél benieuwd naar de combinatie Peter Bosz - Ajax. De trainer van Heracles Almelo kent Bosz goed van hun gezamenlijke verleden in Almelo en bij AGOVV. 

"Ik vind het gaaf en ook wel een opwindende combinatie. Peter is een vakman en zijn visie op voetbal sluit naadloos aan bij die van Ajax in het verleden. Samen met Hendrie is hij de aangewezen persoon om het daar aan de gang te krijgen", vertelt Stegeman (39) in gesprek met Voetbal International. 

Diverse spelers van Ajax zouden de afgelopen weken geschrokken zijn van de zéér aanvallende speelwijze die Bosz voor ogen heeft. "Dat herken ik wel. Toen ik bij AGOVV nog speler was onder Bosz, hadden we slechts drie man achterin staan", herinnert Stegeman zich. 

"Later gebeurde bij Heracles hetzelfde. Ineens stonden we met middenvelder Ben Rienstra als laatste man in een verdediging van drie. Ben was ook niet de snelste en er was direct paniek, want spelers gaan eerst zichzelf beschermen. Bosz hield stoïcijns vast aan zijn visie. Gewoon doen, voetballen, ook al sta je tegenover een snelle spits."